Theater Hoger Streven presenteert KRUISWEG VAN EEN NON

Anna, een jonge vrouw die vol verwachting uitkijkt naar haar toekomst, wordt gedwongen door haar traditionele gelovige familie om afstand te doen van het wereldse om een spiritueel leven te gaan leiden in een slotklooster.

Anna kan niet anders dan onder deze druk in te stemmen met wat van haar verwacht wordt, maar beseft al snel dat dit niet haar lot mag zijn. Wanneer ze dit laat blijken, kan ze echter op geen begrip rekenen. Integendeel, ze wordt meer en meer afgesloten van de mogelijkheden om terug te keren naar de wereld die zij voor ogen had.

Zal er dan niemand zijn die haar steunt in haar verlangen en haar helpt om te ontsnappen uit haar lijden? Kan zij uiteindelijk er toe komen om zelf over haar toekomst te beslissen en haar opsluiting te beëindigen?

Anna is evengoed Fatima, Zion, Ismachiah, Wafa… Vrouwen die door de druk van hun gemeenschap, door traditie, door religie, door de tijdsgeest, door machtsmisbruik, door onwetendheid hun eigen leven niet in handen hebben en de speelbal worden van diegenen die menen de enige waarheid in pacht te hebben.

Wij dragen deze productie op aan alle vrouwen die op zulke onrechtvaardige manier werden en worden behandeld.

REGIE

Eddy Declerck

SPEL

Lynsey Broeckhove, Edith Goes, Magda Geets, Frieda Van de Velde, Leen Haegeman, Jean-Pierre Rogiest, Carine Dhaemer & Petra De Berlanger

TICKETS

Reserveer snel je tickets voor één van onze voorstellingen op 15, 16, 20, 22 (uitverkocht), 23 maart 2024, telkens om 20u in zaal De Zulle (Botestraat 98, Wondelgem).

affiche kruisweg
Labels: