Verhalen uit het Weense Woud

Vanaf 8 juni kan u in de Gentse Minardschouwburg gaan kijken naar de voorstelling Verhalen uit het Weense Woud van Ödön von Horváth in een regie van Domien Van Der Meiren.
De acteurs van de Gentse amateurverenigingen Krakeel, de WAANzin, TRAC en Hoger Streven sloegen de handen in elkaar voor deze coproductie.

Het stuk brengt de lotgevallen van enkele kleurrijke bewoners ergens in een stadje. In een politiek en economisch wankele tijd zoeken ze rust in de natuur, fortuin in de loterij, of vertier in de nacht.

Na De Goede Mens van Sezuan en They Shoot Horses Don’t They? (2013) wordt dit de derde grote coproductie van de vier Gentse gezelschappen.

Geluk is slechts een illusie...

Marianne runt samen met haar vader een feestwinkel. Ze valt als een blok voor de charmeur Alfred en verbreekt onmiddellijk haar verloving met de slager en buurman Oscar. Na deze impulsieve beslissing stapelen alle betrokkenen fout op fout, met verstrekkende gevolgen.

"Niets geeft meer het gevoel van oneindigheid als de domheid" schreef auteur Ödön Von Horváth als motto bij zijn toneelstuk. Is het gespeelde domheid of is iedereen werkelijk zo onnozel? Het volledige gezelschap zoekt zijn heil in zuipen, vreten en wedden op paardenraces. Keert iedereen de veranderende realiteit de rug toe? Je zou bijna denken van wel. Domheid kent namelijk ook zijn grenzen. Onverschilligheid daarentegen viert hoogtij. Horváth fileert de kleine mens op een monstrueuze wijze. Maar steeds met een vorm van mededogen, empathie en compassie. Want uiteindelijk zoeken we allemaal naar liefde en een portie waardigheid...

VERHALEN UIT HET WEENSE WOUD

van Ödön von Horváth

regie Domien Van Der Meiren

met Griet Bessems, Ada Christians, Dirk Crommelinck, Sofie De Mol, Ilse Derauw, Wim De Witte, Marc Houtekier, Luc Leblon, Gio Vandendaele, Patrick Van Rijsselberge, Sonja Vereecken, Willem Vereecken, Jet Verhaert & Inge Verleye

speeldata:

woe 8, do 9, vr 10 en za 11 juni 2016 telkens om 20u in Minardschouwburg, Walpoortstraat 15, Gent

Tickets online 13€ (+0,95€ reservatie)

Telefonische reservatie (0499 33 69 43) & avondkassa 15€

Affiche Verhalen uit het Weense Woud
Labels: