Vier op een rij, een uniek samenwerkingsverband

logo's samenwerking

Samen Sterk is een uniek samenwerkingsverband tussen vier Gentse amateurgezelschappen. de WAANzin, Hoger Streven, Krakeel en TRAC bundelen hun krachten in een uniek klavertje vier.

Dit betekent het structureel coproduceren, het uitwisselen van “artistiek” (maar ook technisch) personeel en ook het brengen van, een keer om de twee jaar, een grote coproductie.

Seizoen 2013-2014 wordt het seizoen van K...

(met een beetje goede wil*)

It’s playtime, en al voor het vierde seizoen op rij presenteren we een waaier van
producties, voor elk wat wils, van onze samenwerkende vennootschap. De ploegen van Hoger Streven, Krakeel, Trac en de WAANzin zijn alweer enthousiast aan het repeteren geslagen om het seizoen te laten kletteren. Kletteren met k.

Na de fel gesmaakte 'k'oproductie They shoot horses, don't they in Minardschouwburg afgelopen juni, ook landjuweelwaardig bevonden trouwens, staan we te popelen om jullie onze programmatie voor het seizoen 2013-2014 voor te stellen.

Wat nu volgt staat verder in het teken van K. Laat u vervoeren door komedie, door een klassieker onder de komedies: 'Maak plaats, mevrouw'. Of door een klassieker onder de filmscenaristen en cineasten: Woody Allen.

Laat u opnieuw ontroeren door klassieke auteurs als Reginald Rose en Arthur Miller, in ensceneringen van Lieve Vrienden en Dood van een handelsreiziger. Of door een bewerking van een klassieker als De Wesp in Extremities.

En dan spelen we ook nog een laatste troefkaart uit: die van de kreaties. Onbekend werk, maar niet onbemind, want vast en zeker wordt het éklatant. We kreëren nieuw werk met theater op het water, met Les Lacs en Peter Monsaert, met een productie als Achter het front over WO I, met Nachthuilen en Lucas de Bruycker op basis van een schilderij van Hopper en met een straf ensembleproject als Untitled.

Kom, kijk, kies en kletter mee met klassiekers en kreaties in het jaar van K!

Tot in onze zalen!

(* met dank aan wat ooit de progressieve spelling werd genoemd)

Labels: